Κλασσικό και αγαπημένο, δεν υπάρχει κανείς που να πει σε όχι στο κέικ με πορτοκάλι! Τα πορτοκάλια είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή: αρωματικά και γεμάτα χυμό. Διαλέξτε τα πιο γλυκά για τα κεκάκια που σας προτείνουμε. Είναι πεντανόστιμα σκέτα, αλλά αν θέλετε να τους δώσετε μια έξτρα πινελιά, δοκιμάστε να αλείψετε στα κέικ με πορτοκάλι, το γλάσο με μέλι και καρδάμωμο στο τέλος της συνταγής!
ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά (για 12τμχ):
- 350 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 7 αβγά
- χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σούπας baking powder
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφιν.
- Σε μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού ώσπου το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό και το αλεύρι με το baking και ανακατεύουμε ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για το γλάσο: Σε κατσαρολάκι βάζουμε 4 κ. σούπας μέλι, 120ml νερό, τον χυμό και το ξύσμα 2 πορτοκαλιών και 4 σπόρους καρδάμωμο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Βράζουμε για 5 περίπου λεπτά. Τρυπάμε τα κεκάκια με οδοντογλυφίδα, τα περιχύνουμε με το γλάσο και περιμένουμε ώσπου να απορροφηθεί πριν τα ξεφορμάρουμε.
…Και για πετυχημένα κέικ κάθε φορά, μην ξεχάσετε να διαβάσετε το Baking Tips #cakes: Όλα τα μυστικά για πετυχημένα κέικ!