Οι Κυριακές μας αρέσουν γιατί η μέρα μας ξεκινά γλυκά και χαλαρά. Φορώντας τις πυτζάμες, με το ραδιόφωνο να παίζει αγαπημένα τραγούδια, φτιάχνουμε πρωινό- έκπληξη στους αγαπημένους μας που ακόμα χουζουρεύουν! Κι επειδή δεν θέλουμε να είμαστε κλεισμένοι στην κουζίνα με τις ώρες (γιατί και τα early birds έχουν δικαίωμα στο χουζούρι), φτιάχνουμε μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή: Αβγοφέτες με αβγά Κικιρίκου, φρούτα και maple syrup!

Ω! πόσο μ΄αρέσουν τα Κυριακάτικα πρωινά! 

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 αβγά
  • 250ml γάλα
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8 φέτες ψωμί της επιλογής μας (κατά προτίμηση 2-3 ημερών, όχι πολύ φρέσκο)
  • για το σερβίρισμα: blueberries, φέτες μπανάνας & maple syrup

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και την κανέλα.
  2. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο υγρό μίγμα για 1-2 λεπτά. Θέλουμε οι φέτες να απορροφήσουν το υγρό αλλά όχι τόσο ώστε να διαλύονται.
  3. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τις μουλιασμένες φέτες ψωμιού. Ψήνουμε κάθε πλευρά ώσπου να ροδοκοκκινήσει.
  4. Γαρνίρουμε με τα φρούτα και περιχύνουμε τις φέτες με maple syrup.
  5. Απολαμβάνουμε! Καλή μας μέρα!