Ένα απίστευτα βελούδινο, απολαυστικό, σοκολατένιο lava κέικ που λιώνει στο στόμα! Η συνταγή του chef Jean-Georges Vongerichten είναι εγγύηση για να κλείσεις το γεύμα σου με ένα γλυκό που θα σε πάει στον παράδεισο της σοκολάτας! Μόνο με 5 υλικά & εύκολο στην παρασκευή του, είναι μια συνταγή άσος στο μανίκι. Συνόδεψέ το με παγωτό βανίλια και κάνε την παρέα σου να παραμιλάει για μέρες για αυτό το lava κέικ!
ΥΛΙΚΑ: (για 4 κέικ)
- ½ κούπας βούτυρο
- 120γρ. σοκολάτα 60% ή 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 μεγάλα αβγά
- ¼ κούπας ζάχαρη
- 2 κ. σούπας αλεύρι
ΣΥΝΤΑΓΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 190°C
- Σε κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χωρίζουμε τα 2 από τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Σε μπολ βάζουμε 2 ολόκληρα αβγά και τους 2 ακόμα κρόκους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, περίπου για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το μίγμα των αβγών και τις 2 κ. σούπας αλεύρι στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά 4 ατομικά φορμάκια. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια (τα γεμίζουμε στα ¾) και ψήνουμε για 7-9 λεπτά. Τα κέικ θα πρέπει να έχουν φουσκώσει λίγο, να έχουν κάνει μια ελαφριά κρούστα αλλά “τρέμουν” αν τα κουνήσουμε.
- Αφήνουμε 2-3 λεπτά τα κέικ να ξεκουραστούν. Αναποδογυρίζουμε κάθε φορμάκι στο πιάτο σερβιρίσματος, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και αφαιρούμε τη φόρμα. Σερβίρουμε αμέσως με παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί.
Photo credits ?@ Mink Mingle on Unsplash