Καλή σχολική χρονιά! Ο Σεπτέμβρης ήρθε για τα καλά, τα πρώτα μήλα έκαναν την εμφάνισή τους, τα σχολεία άνοιξαν και όλοι κάνουμε σχέδια για το νέο πρόγραμμα της χρονιάς. Μέσα σε όλα, και η αναζήτηση ιδεών για θρεπτικές λύσεις φαγητού στο σχολείο.

Αν ανήκετε κι εσείς στις πανικόβλητες μαμάδες που αναζητούν τάπερ και συνταγές για σνακ, σας έχουμε μια εύκολη: σπιτικά μικρά κέικ μήλου, αφράτα και ζουμερά, για να αρχίσουμε το σχολείο με χαμόγελα! Τώρα που τα πρώτα μήλα κάνουν την εμφάνισή τους, είναι η καλύτερη εποχή να τα δοκιμάσετε!

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

Υλικά (για περίπου 18 κεκάκια):

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 4 μήλα σε μικρά κομμάτια
  • 3 κ. γλυκού baking powder
  • 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού κανέλα

Βήματα:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
  2. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  3. Προσθέτουμε τα αλεύρια, το baking powder, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
  4. Κρατάμε 3 κ. σούπας κομμένο μήλο στην άκρη. Διπλώνουμε τα υπόλοιπα μήλα μέσα στο μίγμα. Μοιράζουμε μερικά κομμάτια μήλου στα φορμάκια- από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη, συμπληρώνουμε με το μίγμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.