Υποδεχόμαστε την Άνοιξη με ένα ανάλαφρο και γευστικό γλυκό: Πάβλοβα με φράουλες και κρέμα με στραγγιστό γιαούρτι. Σε αυτή την πιο ελαφριά εκδοχή του κλασσικού γλυκού, η τραγανή και γλυκιά μαρέγκα κάνει αντίθεση με τη βελούδινη και απαλή κρέμα. Προσθέστε αρωματικές, γλυκόξινες φράουλες για δροσιά και χρώμα ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε!

ΥΛΙΚΑ : 

Για τη μαρέγκα: 
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
4 ασπράδια αβγών (medium) σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι

Για την κρέμα:
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού

Φράουλες ή άλλα φρούτα για το στόλισμα

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Για τη μαρέγκα:

 Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και σε δόσεις την ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα, 5-10 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μαρέγκες σε σχήμα δίσκου στο μέγεθος που θέλουμε, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C για 2 ώρες.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Πάβλοβα: 

Φτιάχνουμε την πάβλοβα λίγο πριν τη σερβίρουμε, για να μην μαλακώσει η μαρέγκα.
Τοποθετούμε μια μαρέγκα στο πιάτο, βάζουμε λίγη κρέμα και στολίζουμε με φρεσκοκομμένες φράουλες. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο δίσκο μαρέγκας και στολίζουμε πάλι με κρέμα και φράουλες.

Εναλλακτικά μπορούμε να θρυμματίσουμε τις μαρέγκες και να σερβίρουμε το γλυκό μας σε ποτήρια, εναλλάσσοντας στρώσεις μαρέγκας-κρέμας-φράουλας.