Το καλοκαίρι θέλουμε τα γεύματά μας να είναι ελαφριά και εύκολα, όπως αυτές οι κρέπες με φαγόπυρο. Οι κλασικές κρέπες με την προσθήκη φαγόπυρου μετατρέπονται σε ένα θρεπτικό, ανάλαφρο πιάτο!

Το φαγόπυρο προέρχεται από την Ασία και ανήκει στα ψευδοδημητριακά, όπως η κινόα και ο αμάραντος. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη (14%) και η απουσία γλουτένης το κάνουν εξαιρετική εναλλακτική του σιταριού. Εκτός των άλλων, περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, μέταλλα, βιταμίνες Β,Ε, Κ ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Δεν είναι να απορείς που να συγκαταλέγεται στα super foods! Αλεύρι φαγόπυρου θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με υγιεινές τροφές και τα μεγάλα super markets.

Σε περίπτωση που δεν βρείτε αλεύρι φαγόπυρου, μπορείτε να αλέσετε στο μπλέντερ τους σπόρους του ώσπου να γίνουν πούδρα.

Οι κρέπες με φαγόπυρο μπορούν να συνδυαστούν με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση. Αγαπημένος μας αλμυρός συνδυασμός είναι με τυρί κρέμα ή αβοκάντο, καπνιστό σολομό, ρόκα και άλλες πρασινάδες!

Αν είστε του γλυκού, δοκιμάστε ανθότυρο, μαρμελάδα ροδάκινο και κομματάκια φρέσκου ροδάκινου για μια καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού.

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΦΑΓΟΠΥΡΟ – gluten free – (για 12 περίπου κρέπες)

Υλικά:

  • 1 κούπα γάλα της επιλογής σας (ζωικό ή φυτικό)
  • 1 κούπα νερό
  • 3 αβγά Large
  • 1 1/4 κούπα αλεύρι φαγόπυρου
  • 1/4 κούπας λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι φαγόπυρου και το αλάτι. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το νερό και το λάδι και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα για τουλάχιστον μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελάχιστο λάδι. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε 1/4 κούπας από το μίγμα για κρέπες και γυρνάμε το τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Ψήνουμε την κρέπα από τη μια πλευρά, ώσπου να δούμε μικρές φουσκάλες να εμφανίζονται στην επιφάνειά της. Γυρνάμε προσεκτικά την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για μισό λεπτό. Μεταφέρουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.