Αν αγαπάς τα αβγά benedict τότε πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις σάλτσα Hollandaise. Ακούγεται δύσκολο; Όχι πια! Με ένα μπλέντερ μπορείς να φτιάξεις εύκολα Hollandaise, για ακαταμάχητα brunch!

Εύκολη Hollandaise στο μπλέντερ

Υλικά:

  • 10 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κρόκους αβγού
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Βάζουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε μπλέντερ και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 20-30 δευτερόλεπτα.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μπλέντερ στη μικρότερη και ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται προσθέτοντας αλάτι ή/και χυμό λεμονιού.

! Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή (αλλά όχι καυτή) μέχρι να σερβίρουμε.