Αν αγαπάς τα αβγά benedict τότε πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις σάλτσα Hollandaise. Ακούγεται δύσκολο; Όχι πια! Με ένα μπλέντερ μπορείς να φτιάξεις εύκολα Hollandaise, για ακαταμάχητα brunch!
Εύκολη Hollandaise στο μπλέντερ
Υλικά:
- 10 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κρόκους αβγού
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε μπλέντερ και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 20-30 δευτερόλεπτα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μπλέντερ στη μικρότερη και ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται προσθέτοντας αλάτι ή/και χυμό λεμονιού.
! Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή (αλλά όχι καυτή) μέχρι να σερβίρουμε.