Ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ή κετογονική διατροφή, τα αλμυρά μάφινς χωρίς αλεύρι θα ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για κάτι νόστιμο και χορταστικό. Φτιάχνονται εύκολα και διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη, αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

Σας προτείνουμε 3 γευστικές παραλλαγές για να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο. Ή γιατί όχι, και τις 3! Τα αλμυρά μάφινς χωρίς αλεύρι διατηρούνται ως και 5 μέρες στο ψυγείο ή 2 μήνες στην κατάψυξη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να τα ξαναζεστάνουμε στο φούρνο ή στα μικροκύματα όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε.

Αλμυρά Μάφινς χωρίς αλεύρι

Υλικά (για 12 μάφινς)

  • 12 αβγά Large
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Γέμιση Α : 1/4 κούπας σπανάκι, 8 τοματίνια ψιλοκομμένα, 1/4 κούπας τριμμένη μοτσαρέλα
  • Γέμιση Β: 1/4 κούπας μπέικον, 1/4 κούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
  • Γέμιση Γ: 1/4 κούπας μανιτάρια σε φέτες, 1/4 κούπας κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, μισή σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 2 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.  Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για μάφινς (12 θέσεων).
  2. Σε μπολ, χτυπάμε τα αβγά με το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο. Γεμίζουμε κάθε φορμάκι ώς τη μέση.
  3. Σε κάθε φορμάκι προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση της επιλογής μας.
  4. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρουμε, για να μην σπάσουν.