Με τόση θρέψη, κοίτα να σπάσεις κάν’ αβγό!
Ασπράδι + Κρόκος = Ο Τέλειος Συνδυασμός
Το αβγό, μία από τις λίγες πλήρεις φυσικές τροφές. Περιέχει πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή. Ακόμη, έχει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Β, ψευδάργυρο και ιώδιο, συστατικά που συνδυάζονται για να καταπολεμούν κούραση και την κακή διάθεση. Ένα κοινό αβγό κότας παρέχει περίπου 70 kcal ενέργειας τροφίμων και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Το ασπράδι του αβγού αποτελείται 45% από πρωτεΐνες, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας.
Το αβγό περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που είναι σημαντικά για την προστασία της υγείας μας από πολλές ασθένειες όπως π.χ καρδιαγγειακά νοσήματα. Άλλο ένα σημαντικό όφελος είναι ότι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο πλαίσιο υιοθέτησης διατροφής που στόχο έχει την απώλεια βάρους, μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι καθώς έχει μεγάλη ικανότητα κορεσμού.