Το σορμπέ καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο που σε ταξιδεύει στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού! Απόλαυσέ το ένα ζεστό μεσημέρι υπό το τραγούδι των τζιτζικιών. Για να κλείσεις ένα βραδινό τραπέζι με φίλους στην αυλή ή τη βεράντα με τον πιο δροσιστικό τρόπο! Το απόγευμα μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Κάθε ώρα είναι η κατάλληλη για ένα σορμπέ καρπούζι!

Σορμπέ Καρπούζι

Η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα. Θα χρειαστούμε περίπου 1 κιλό σάρκας καρπουζιού (το οποίο αντιστοιχεί σε ένα καρπούζι  περίπου 1.7-1.8 κιλών). Αν θέλουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε στο μπλέντερ το σορμπέ με το αγαπημένο μας αλκοολούχο ποτό – βότκα ή ρούμι ταιριάζουν απόλυτα, και να το απολαύσουμε ως παγωμένο κοκτέιλ.

Υλικά:

  • 1 κιλό σάρκα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια (περίπου 4 κούπες)
  • 1½ κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ασπράδι 1 αβγού

Εκτέλεση:

  1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το καρπούζι με τον χυμό λεμονιού. Το σουρώνουμε.
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη, ώσπου η δεύτερη να διαλυθεί. Βράζουμε για 5 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε το σιρόπι στο χυμό καρπούζι και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη, ώσπου να παγώσει αλλά να μην στερεοποιηθεί τελείως.
  4. Βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη και το αφρατεύουμε χτυπώντας το με ένα μίξερ χειρός. Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε στο παγωμένο καρπούζι.  Αφήνουμε το σορμπέ καρπούζι να παγώσει καλά στην κατάψυξη και σερβίρουμε.

Άλλες δροσιστικές συνταγές από το Κικιρίκου:

Μους ροδάκινο

Παγωτό Βανίλια

Παγωτό Σοκολάτα: το καλοκαίρι έρχεται!