Καλή σχολική χρονιά! Ο Σεπτέμβρης ήρθε για τα καλά, τα πρώτα μήλα έκαναν την εμφάνισή τους, τα σχολεία άνοιξαν και όλοι κάνουμε σχέδια για το νέο πρόγραμμα της χρονιάς. Μέσα σε όλα, και η αναζήτηση ιδεών για θρεπτικές λύσεις φαγητού στο σχολείο.
Αν ανήκετε κι εσείς στις πανικόβλητες μαμάδες που αναζητούν τάπερ και συνταγές για σνακ, σας έχουμε μια εύκολη: σπιτικά μικρά κέικ μήλου, αφράτα και ζουμερά, για να αρχίσουμε το σχολείο με χαμόγελα! Τώρα που τα πρώτα μήλα κάνουν την εμφάνισή τους, είναι η καλύτερη εποχή να τα δοκιμάσετε!
ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ
Υλικά (για περίπου 18 κεκάκια):
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 170 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 4 μήλα σε μικρά κομμάτια
- 3 κ. γλυκού baking powder
- 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. γλυκού κανέλα
Βήματα:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τα αλεύρια, το baking powder, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
- Κρατάμε 3 κ. σούπας κομμένο μήλο στην άκρη. Διπλώνουμε τα υπόλοιπα μήλα μέσα στο μίγμα. Μοιράζουμε μερικά κομμάτια μήλου στα φορμάκια- από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη, συμπληρώνουμε με το μίγμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.