Έχεις επισκέψεις και δεν έχεις γλυκό; Ευτυχώς υπάρχει η μους ροδάκινο: ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο με ροδάκινα, έτοιμο σε 5 λεπτά με 3 μόνο υλικά! Σερβίρετε αμέσως και απολαμβάνετε με καλή παρέα!

Τώρα το καλοκαίρι, είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε στην κατάψυξη φρούτα κομμένα σε κομμάτια, είτε για να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας smoothies, είτε για γρανίτες της τελευταίας στιγμής, είτε για αυτή την νόστιμη μους!

peach
image by luann hunt

ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ (για 4 άτομα)

Υλικά:

  • 2 1/4 κούπες ροδάκινα
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 1 αβγό μεγάλο, μόνο το ασπράδι

Βήματα:

  1. Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά καρέ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
  2. Πολτοποιούμε τα κατεψυγμένα ροδάκινα στο μούλτι ώσπου να γίνουν πουρές.
  3. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα. Προσθέτουμε το μέλι και τον παγωμένο πουρέ ροδάκινο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώσπου να έχουμε ένα μίγμα ομοιογενές.
  4. Σερβίρουμε αμέσως!

• Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ροδάκινα με οποιοδήποτε άλλο κατεψυγμένο φρούτο μας αρέσει (ή έχουμε ήδη στην κατάψυξη!)

• Αν για οποιοδήποτε λόγο σας ανησυχεί η κατανάλωση ωμού αβγού ή ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου (έγγυες, ηλικιωμένοι, παιδιά), μπορείτε να παστεριώσετε το αβγό στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες της paxxi στο παρακάτω βίντεο link: αποστείρωση αβγών στο σπίτι.