Μπορεί το καλοκαίρι να πλησιάζει στο τέλος του, αλλά η καλοκαιρινή διάθεση συνεχίζεται! Όλοι μας θέλουμε να παρατείνουμε την αίσθηση ανεμελιάς και χαλάρωσης που συνοδεύει τις καλοκαιρινές διακοπές! Για αυτό, όταν γυρίσουμε στην πόλη, αγαπάμε να κάνουμε μικρά πράγματα που μας θυμίζουν καλοκαίρι. Όπως ένα δροσιστικό cocktail στην βεράντα παρέα με φίλους!
Το ήξερες ότι τα αβγά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή cocktails; Pisco Sour, Whiskey Sour, Egg nog, είναι μόνο μερικά από τα εμπνευσμένα cocktails που περιέχουν είτε ασπράδι είτε κρόκο αβγού.
Γιατί ασπράδι στο cocktail;
Το ασπράδι του αβγού δίνει σώμα και πυκνότητα στα cocktails και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα απολαυστικό στρώμα αφρού στο ποτό μας. Με άλλα λόγια, το αβγό δίνει βελούδινη υφή στο ποτό μας, ενώ βοηθά τις διαφορετικές γεύσεις να δέσουν.
Μπορείτε να παστεριώσετε τα αβγά στο σπίτι ακολουθώντας της οδηγίες που έχει ετοιμάσει η paxxi video – θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, στο παρακάτω βίντεο link: αποστείρωση αβγών στο σπίτι.
Καλοκαιρινό cocktail με ανανά και ρούμι
- 1 λάιμ, ο χυμός του
- 8 φύλλα βασιλικού
- 2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 100ml τεκίλα
- 50ml Grand Marnier
- 2 κ. γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 200ml χυμό ανανά
- 2 ασπράδια αβγών
- παγάκια
Εκτέλεση:
Τρίβουμε απαλά τα φύλλα του βασιλικού στα χέρια μας ώστε να βγάλουν το άρωμά τους. Στο σέικερ βάζουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα παγάκια στο σέικερ και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε!