Μπορεί η Ελλάδα να έχει γεμίσει κρεπερί, την κρέπα τη σωστή, την ανάλαφρη, που τρώγεται ευχάριστα και σκέτη, δύσκολα θα τη βρεις. Φτιαγμένες συνήθως με έτοιμα μίγματα, οι κρέπες του εμπορίου έχουν περισσότερο ψωμένια γεύση ενώ η υφή τους θα τολμούσα να την περιγράψω… λαστιχένια! Σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα τις παραδοσιακές γαλλικές κρέπες που λιώνουν στο στόμα. Όσο για τη γεύση τους, χάνεται κάτω από τόνους ευφάνταστων, πληθωρικών γεμίσεων. Δοκιμάστε μια σκέτη κρέπα από κρεπερί και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Αν ψάχνετε κι εσείς την κρέπα την καλή λοιπόν, σας έχουμε συνταγή που θα την ευχαριστηθείτε, από την πρώτη ως την τελευταία μπουκιά. Για γέμιση, σας προτείνουμε απλά πράγματα: αφήστε τη νουτέλα και τα τριμμένα μπισκότα στην άκρη, και δοκιμάστε τις με βούτυρο και ζάχαρη. Ή με ανθότυρο, μέλι και κανέλα. Ή με κουβερτούρα 70% και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Και για όσους αγαπούν τα αλμυρά, φιλαδέλφεια και σολωμός ή τυρί- γαλοπούλα- αβγό είναι συνδυασμοί εγγύηση!

ΚΡΕΠΕΣ

Θα χρειαστούμε: 

  • 2 αβγά μεγάλα L (ή 3 μεσαία M)
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 1/4 κούπας γάλα
  • 1 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο & λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη (παραλείψτε τη αν φτιάχνετε αλμυρές κρέπες)

Βήματα:

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι ή σε μπλέντερ και χτυπάμε, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε βουτυρώσει ελαφρά.
  3. Ανάλογα το μέγεθος της κρέπας  (και του τηγανιού), ρίχνουμε με γρήγορες κινήσεις κουταλιές από το μίγμα στο τηγάνι και το στριφογυρίζουμε, ώστε να απλωθεί το μίγμα παντού και να έχουμε μια λεπτή στρώση. (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μισό φλιτζανάκι του καφέ για μικρές κρέπες, και ολόκληρο για μεγάλες). Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φούσκες στην επιφάνεια της κρέπας, τη γυρνάμε από την άλλη πολύ προσεκτικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε για 15 ακόμα δευτερόλεπτα και βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μίγμα.

! Δεν ξεχνώ πριν από κάθε κρέπα να βουτυρώνω το τηγάνι.